В даному розділі розміщуються Ваші запитання та відповіді священника.

Запитання можна надіслати через меню "Запитай у священника"

 

1.  Анжела,  31 жовтня 2014 року

      Слава Богу, батюшка. Розкажіть, будь ласка, про значення поминальної суботи і скільки поминальних днів є в році. А також що несуть на такі служби.
Отець Михаїл : 
    Слава Богу Анжела. Прошу вибачення, що пізно відповідаю на ваше запитання, субота, неділя були Богослужіння.
  Поминальні субота як і другі поминальні дні мають велике значення в житті православного християнина. Через молитви поминальних днів, ми маємо можливість  молитвенного єднання з нашими близькими. І найголовніше, що через найвеличніше земне Богослужіння  ( Заупокійну Божественну літургію). ми заявляємо Богу про себе та про своїх близьких. Всі суботи року є поминальні окрім тих на які випадають святкові Богослужіння такі як; храмові, пристольні, або дванадесяті чи велика субота. В такі дні неприйнятно у православних християн робити якісь веселі заходи.
    Треба на перше місце ставити питання не, що нести на такі служби, а що взяти з цих таких Божественних служб. В храм Божий треба йти не для того, щоб давати, а для того щоб взяти. Що взяти?- слухаєте уважно молитви в храмі,беріть активну участь у житті вашого храму, сповідуйтесь, причащайтесь, аналізуйте проповіді свого священника і ви отримаєте відповідь на ваше питання. Ангела  хранителя вам, тілу здоров'я, душі спасіння.
    
О. Михайло. 


 2.  Світлана,  2 січня  2015 року

 Доброго  дня.  Підкажіть, на який день після народження потрібно хрестити дитину ?

Отець Михаїл : 

     Якщо, не дай Бог,  дитина народилась важко хворою і може померти, то хрестити необхідно   терміново і невідкладно. Коли ж все добре -  буде доцільно до такого святого дійства підготуватись як належить  Православним християнам і по поверненні мами з новонародженою дитиною  додому, не відкладаючи до 40 дня, охрестити маля.

Як підготуватись?

Підбір хрещених батьків.

Хрещені батьки:

    • повинні бути тільки Православними і віруючими християнами ;
    • визнають одне хрещення та відвідують храм Божий;
    • сповідаються та причащаються тільки в Православному храмі;
    • не перебувають між собою в шлюбі, не є малолітніми;
    • бажано щоб їм було не менше 16-18років.

     В православному хрещенні увага звертається не на саму суть обряду  (як це є в інших конфесіях), а на потрібність - хрестимо не чого, а для чого - для Царста Небесного. Тому і потрібно, щоб в хрещенні все було достойно Небесного Царства.

О. Михайло.



3. Володимир, 2 січня 2015 року

Для чого потрібно сповідатися у піст ?

Отець Михаїл : 

 

Не тільки в піст, а завжди коли на це є душевна потреба.  В  піст особливо, адже тоді тіло утримується від жирної  їжі, душа ж потребує сповіді, вмиваючи себе від гріха. Пости в Православній церкві завжди закінчуються в день Великих християнських свят і в кожного з нас є можливість постом та сповіддю заявити Господу про себе. Найвеличніше дійство в Православній церкві це є Божественна літургія, в кінці якої люди, що дотримуються духовного та тілесного посту та пройшли тайну сповіді,  причащаються Тілом та Кров'ю  Христовою.

О. Михайло.