Кожної неділі, а також у великі християнські свята крокують до Свято-Воскресінського храму малесенькі дітки. Вони уже учні, які не тільки щиро моляться до Бога під час богослужінь, причащаються, співають «Отче наш», а й займаються в духовно-просвітницькому центрі «Держава».

Їхня група називається «Ангелятка» і навчає їх Тетяна Миколаївна Шумивода, яка хоч і має 17 років педагогічного досвіду, але вчиться спільно з дітьми: вона у них, а вони у неї переймають досвід, вчаться разом вірити, молитися, любити, і разом ідуть до Христа. Свідченням цього стало заняття, яке з благословіння отця Михаїла проходило 11 грудня, на тему «Православне свято Святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських чудотворець». Вчителька запросила батьків та настоятеля храму отця Михаїла. Заняття проходило у спокійній невимушеній атмосфері. Дітки промовили молитву до початку навчання. Цікавим було те, що для повторення попереднього матеріалу на тему «Десять Божих заповідей» вчителька вдало використала опорну таблицю, де заповіді були доповненні духовними ілюстраціями, бо ще не всі діти в групі вміють читати. Завдяки такому підходу учні швидко пригадали вивчений матеріал. Біографію та діяння Миколая Чудотворця Тетяна Миколаївна розповідала дітям у віршованій формі, а щоб учні трішки відпочили – проводила цікаву духовну «руханку». Було зворушливо спостерігати, як дітки підносять рученьки до Господа, моляться за кожну комашку і прагнуть обійняти весь світ. Цікаво проходила гра «Добре чи погано?», під час якої вчителька зачитувала вчинки людини: якщо хороші, то діти хлопали ручками, а коли погані – тупотіли ніжками. Таким чином, учні усвідомлюють, що потрібно робити добрі справи, і так вони уже готуються до сповіді, бо знають, що за все будуть відповідати перед Богом.

Після цього діти писати листа святому Миколаю. Спочатку вчителька прочитала оповідання, в якому розповідається, як хлопчик просив у Святого здоров’я для хворої сестрички. Прослухавши розповідь, діти висловлювали свої прохання, серед них були і серйозні, і духовні, і кумедні: хтось просив іграшку, хтось здоров’я для всіх, навіть для кішечки, а один хлопчик промовив: «Я хочу, щоб ця війна нарешті закінчилася». На завершення заняття діти повторювали віршики, співали пісеньку, бо готуються до свята. А вкінці уроку промовили молитву.

Потім вчителька роздала поради батькам щодо духовного виховання дітей та для вдосконалення навчального процесу провела анкетування. Враження від заняття були хорошими, оцінки батьків достатніми. Тетяна Миколаївна визначила для себе шлях до вдосконалення просвітницької діяльності й роботи у неї побільшало.

Підсумок уроку підвів отець Михаїл: «Мені було цікаво послухати відповіді дітей, я бачу, що вчителька працює, старається, а батьки активно цікавляться успіхами своїх дітей». Батюшка пояснив дітям, що незважаючи на те, що вони ще маленькі, вони вже можуть творити добро і розповів їм казочку «Неслухняне ангелятко». В ній розповідалося, що ангелятко трудилося невміло, тому всі ним були незадоволені, але все ж робило корисні справи і заслужило у святого Миколая подарунок. Тож отець Михаїл побажав дітям, щоб Святий здійснив і їхні бажання.

Маленькі «ангелятка» пізнають світ, шукають у ньому дорогу до Бога, стоять перед іконою і у кожного в руках горить свічечка, і поки вона горітиме – житиме наша надія, що Господь їх почує і пошле щасливу долю.