На зустрічі з паломниками із Запоріжжя ігумен монастиря Ксенофонт Святої Гори Афон архімандрит Алексій (Мадзіріс) висловив свою точку зору щодо ситуації в Україні, Української Православної Церкви та її Предстоятеля. Про це повідомила прес-служба Запорізької єпархії Української Православної Церкви.

«Сьогодні ми бачимо повернення язичництва або наступання сект, розквіт єресі етнофілітізму на українській землі, все це говорить тільки про те, що українці самі роблять такий вибір - відступити від християнства, відвернутися від Христа, єдиної канонічної Церквои - Української Православної Церкви на чолі з її Предстоятелем - Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм, якого ми можемо охарактеризувати дуже коротко: «раб Божий». Це означає, що українці вибирають не порятунок, а смерть, віддаються у владу своїх гріхів, пристрастей, слабкостей. І це дуже погано », - з жалем констатував ігумен.

За словами архімандрита, люди які захоплюються вченням розкольників (ворогів Церкви), прирікають себе на ризик залишитися поза рятівною огорожею Матері-Церкви. «Розкольники і ті, хто хочуть зашкодити Українській Православній Церкві, ніколи не будуть мати благословення Божого», - підкреслив архімандрит.

«Останнім часом до нас приїжджає багато паломників з України і найчастіше запитують -«Коли закінчиться війна в Україні? ». Але відповіді на це питання дати ніхто не може і навіть Бог, так як це залежить від самого українського народу», - сказав він.

«Ми віримо, що якщо українці зміняться, звернуться до Бога - то Він може змінити хід подій, як це відбувалося в Старому Завіті, і дарує мир і благоденство на вашій землі», - висловив надію ігумен монастиря Святої Гори Афон.

Також він додав, що братія монастиря щоденно, зі сльозами на очах, молиться Цариці Небесній  і святому великомученику Георгію, щоб Бог напоумив український народ і всіх, від кого залежать події, що відбуваються, припинив розколи в Церкві, умиротворив ворогуючих, не залишив своєї благодатті один з уділів Пресвятої Богородиці - Україну.

Фото: священнодіакон Іліодор (Кугат)

Матеріал взято з сайту "СПЖ"